- BODY iQ και Στρες...! Το σώμα μας έχει νοημοσύνη...!  -  (για να διαβάσετε, πατήστε εδώ)...

Το σώμα μας έχει νοημοσύνη! Γι αυτό και σωματοποιούνται, λίγο ή πολύ, οι διάφορες ψυχικές μας διακυμάνσεις και διαταραχές.

Στην εποχή που ζούμε, το στρες είναι ο υπ’ αριθμόν 1 ένοχος για την εκδήλωση διαφόρων ασθενειών. Και υπάρχουν πάμπολλες αιτίες που το δημιουργούν. Το θέμα είναι, τι κάνουμε εμείς για να το καταπολεμήσουμε προτού μας δημιουργήσει πρόβλημα υγείας. Για να καταπολεμήσει κανείς το στρες, πρέπει ουσιαστικά να το εκτονώσει.

Σε μια αναζήτηση τρόπων εκτόνωσης του στρες, βρήκαμε ένα άρθρο μιας ομάδας ειδικών της BODY iQ Wellness Consultants, όπου τεκμηριωμένα μας προτείνουν προγράμματα σωματικής άσκησης, προσαρμοσμένης αν χρειαστεί στις ιδιαιτερότητες του καθενός, σαν «ΛΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΑΓΧΟΣ».  Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο στο παρακάτω link:

http://174.120.171.250/~bodyiq/index.php?option=com_content&view=article&id=57:-stress&catid=4:2010-01-29-14-50-45&Itemid=20

Ένας άλλος τρόπος που προτείνουμε είναι (τι άλλο;)… το τραγούδι!!!

Ανά τους αιώνες, η μουσική γενικά και ειδικότερα το τραγούδι είχε την ιδιότητα να φέρνει κοντά τους ανθρώπους, να δημιουργεί άλλες κοινωνίες, που καθορίζονται από ορισμένη αισθητική και κουλτούρα - ανεξάρτητα από γλώσσα και εθνικότητα - και το πιο σημαντικό, να επηρεάζει τον ψυχισμό των ανθρώπων και τις διαθέσεις τους.

Όμως, δεν έχει μόνο ψυχοθεραπευτική ιδιότητα το τραγούδι. Έχει ευεργετικές, σχεδόν θεραπευτικές επιδράσεις και στο ανθρώπινο σώμα. (Και το ένα δεν είναι άσχετο από το άλλο, όπως ξαναείπαμε.)

Έχει αποδειχθεί ότι ρυθμίζει τους χτύπους της καρδιάς, χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση, μειώνει το στρες και βοηθάει στο να παραχθεί υψηλή ποσότητα ενδορφινών, δημιουργώντας έτσι ψυχική και σωματική ευεξία.

Τραγουδώντας, οι άνθρωποι εκτονώνουν τις λύπες και το άγχος τους, εκδηλώνουν τη χαρά τους, εκφράζουν συναισθήματα και σκέψεις, επικοινωνούν, ταξιδεύουν με τη φαντασία τους.

Γι αυτό όλοι θέλουν να τραγουδούν…, έστω και φάλτσα…!

Όμως, όσοι επισκέπτεσθε αυτόν εδώ τον ιστοχώρο, σίγουρα δεν θέλετε να τραγουδάτε ούτε φάλτσα ούτε άτεχνα…! Wink