Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!

Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!

Είτε πρόκειται για το σωστό τραγούδι μετά από μία έντονα δυσάρεστη κατάσταση είτε για ένα χαλαρωτικό άκουσμα την ώρα που μελετάμε, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι που η μουσική κάνει την καρδιά και την ψυχή μας να νιώσουν καλύτερα. Αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι η μουσική μπορεί να έχει οφέλη και για το σώμα μας.

Η Mayo Clinic επισημαίνει, ότι η μουσική μπορεί να επιδράσει στο να μειωθεί το εύρος της αίσθησης του σωματικού πόνου που καταγράφεται στη μνήμη μας. Έτσι, άσχετα από το είδος μουσικής που προτιμάμε, παρατηρήθηκε ότι τα οφέλη για την υγεία μας είναι μεγάλα με το να παίζουμε ή ν’ ακούμε μουσική, αφού καταπραΰνονται παράλληλα ο σωματικός και ο ψυχικός πόνος.

Μουσικοθεραπευτές σε διάφορα μέρη του κόσμου έχουν βοηθήσει ασθενείς με βαριά νοσήματα ν’ αποθεραπευτούν πιο εύκολα, υπερήλικες και μικρά παιδιά με κινητικά ή νοητικά προβλήματα να βελτιώσουν την κατάστασή τους.

Εάν γνωρίζετε αγγλικά, διαβάστε το ακόλουθο άρθρο και δείτε τα αντίστοιχα βίντεο:

http://www.huffingtonpost.com/2012/04/09/music-and-health-11-ways-body-mind_n_1413241.html?utm_campaign=041112&utm_medium=email&utm_source=Alert-healthy-living&utm_content=FullStory